5G på världens högsta plats

Världens högsta berg har fått 5G

Världens högst belägna 5G-basstation är nu installerad på 6500 meters höjd, på Mount Everest. China Mobile och Huawei ligger bakom installationen.

I år har det gått 45 år sedan den senaste mätningen av bergets höjd genomfördes och en ny mätning har initierats under 2020. I ett pressmeddelande skriver Huawei att den nya 5G masten kommer att underlätta mätningen av berget. 5G-nätverket har en datatakt i nedlänk på 1,66 gigabit per sekund och i upplänken 215 megabit per sekund. Totalt har 3 5G-stationer installerats på världens högsta berg och de har placerats i anslutning till baslägren på 5300 meter, 5800 meter och 6500 meters höjd.

Kuriosa: Visste du att det i år är 60 år sedan den första bestigningen av Mount Everest nordsidan, dvs vägen från Kina, genomfördes? Toppen bestegs sju år tidigare från den nepalesiska sidan.

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!