2-3 april 2025

PRIORITET SERNEKE ARENA | Göteborg

#Visessäkert ett gemensamt initiativ

Mässgiganterna går samman

Sedan i våras har Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB samarbetat för att gemensamt uppmärksamma regeringen och Folkhälsomyndigheten på hur man kan öppna upp sina mötesplatser på ett säkert vis. Idag presenteras siten www.visessakert.se som beskriver bolagens gemensamma säkerhetsgrund som nu finns etablerad i organisationerna för att kunna öppna upp på nytt.

Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB driver Sveriges största mässanläggningar, samtliga med verksamheter i egen regi där frågorna säkerhet och hälsa alltid varit högsta prioritet. Genom initiativet Vi ses säkert vill man visa på den kapacitet man som etablerade anläggningar har för att kunna öppna upp för säkra möten och mässor. I ett gemensamt uttalande säger de fyra vd:arna:

”Vi ses säkert handlar om att förmedla kunskap. Vi vet att vi kan öppna upp för säkra mötesplatser och att det finns nya sätt att bedriva mässverksamhet på, under kontrollerade former och i mindre skala. Därför presenterar vi nu en gemensam säkerhetsgrund. Vår bransch har haft näringsförbud sedan i mars vilket fått enorma konsekvenser, inte bara på vår verksamhet utan på alla de verksamhet och företag som är beroende av att våra mötesplatser är igång. Genom Vi ses säkert så vill vi visa på lösningar och därigenom öka tempot så att vi kan få ett tidsperspektiv från regeringen om när vi kan få komma igång igen.”

Carin Kindbom vd och koncernchef Svenska Mässan Gothia Towers
Christian Clemens vd Stockholmsmässan
Joachim Warnberg vd Easyfairs Nordic
Lotta Frenssen vd Elmia AB

Om Vi ses säkert
Vi ses säkert är ett gemensamt säkerhetsinitiativ där Sveriges fyra största mässanläggningar gått samman för att visa på den kapacitet som de etablerade anläggningarna har för att kunna öppna upp för säkra möten och mässor. www.visessakert.se #visessäkert

Läs hela pressmeddelandet här

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!