Möt Revibe Energy: “Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2020”

Erik Godtman Kling

Möt ReVibe Energy: "Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2020"

Häng med Elektronikmässan och träffa Erik Godtman Kling, medgrundare till Göteborgsbaserade ReVibe Energy, vinnare av ”Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2020” och se vad som är på gång ett år efter utmärkelsen.   

“Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige” delas årligen ut av branschorganisationen Elektronikindustriföreningen i Göteborg. Bland tidigare vinnare återfinns Bluetest och medtechföretaget Mevia. År 2020 var det ReVibe Energys tur att motta den prestigefyllda utmärkelsen med motiveringen ”ReVibe Energy har en lösning till det vibrerande IoT-området som enkelt ger energi till den växande marknaden för lågenergi-sensorer”

Förutom att ni blev “Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige” har ReVibe Energy även två år platsat på 33-listan, Ny Tekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges mest innovativa företag. Vad har detta inneburit för er som företag?

– Det är alltid roligt att synas, det skapar ett intresse hos potentiella kunder och ger tyngd i marknadsföringen. Dessutom är det viktigt för våra anställda.

Det sätter Revibe på kartan och är varumärkesbyggande. 33-listan är kreddig, det är en lista över Sveriges 33 hetaste techbolag alla som är up and coming och vi har platsat där i två år.

Vad har hänt sedan sist?

– Vi har lanserat en ny produkt, en vibrationsdatalogger. Detta är ett helt nytt ben i företaget där vi själva helt och hållet styr produktutvecklingen och kommersialiseringen, till skillnad mot våra produkter inom energy harvesting där vi ofta hamnar en bit bak i värdekedjan och våra kunder bestämmer utvecklingstakten. Vi växer och söker just nu en embedded-ingenjör.

Vi befinner oss i en växande bransch eftersom det hela tiden tillkommer applikationer som konsumerar mindre ström samtidigt som marknaden blir mer och mer mogen för IoT (internet of things) produkter överlag. I framtiden vill vi gå mot att vara en leverantör av kompletta industriella IoT-produkter.

Vad är på gång nu?

– Energy harvesting och autonoma trådlösa sensorer ligger rätt i tiden då fler börjar ställa sig frågan hur miljarder trådlösa sensorer ska få ström utan orimligt dyra driftstopp, kabelinstallationer eller batteribyten.

Våra kunder är ofta stora globala industriföretag och processerna är långa.

Man måste alltid vara steget före och hitta nya applikationer. Bland annat håller vi på och utvecklar en autonom och självförsörjande sensor för övervakning av siktar och krossar i gruvindustrin. 

Vi arbetar också med att starta upp och skala upp en serie-produktion för våra energy harvesting-produkter. 

Stort Lycka till framåt så ses vi på Elektronikmässan 29-30 September i Eriksbergshallen Göteborg!

Om ReVibe Energy AB

Med hjälp av unik och innovativ teknik omvandlar ReVibe Energy AB vibrationer till elektricitet och kan därigenom erbjuda sina kunder en pålitlig, förnyelsebar och helt trådlös strömkälla till industriella trådlösa sensorer och IoT-applikationer.
Besök ReVibe Energys hemsida här: https://revibeenergy.com/

Elektronikindustriföreningen i Göteborg (EIG) är en lokal branschorganisation för tillverkare, utvecklare och leverantörer inom elektronik. Priserna “Årets Elektronikföretag i Västsverige” och “Årets unga Elektronikföretag i Västsverige” delas årligen ut av branschorganisationen.
Besök deras hemsida här: https://www.eig-gbg.se/

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!