Möt Brinja: ”Årets Elektronikföretag i Västsverige 2020”

brinja

Möt Brinja: "Årets Elektronikföretag i Västsverige 2020"

Varje år delar branschorganisationen elektronikindustriföreningen i Göteborg ut priset ”Årets elektronikföretag i Västsverige”. Elektronikmässan har talat med Xavier Leon, VD och medgrundare till Brinja, 2020 års vinnare.

För ett år sedan utsågs Brinja, en Göteborgs startup till ”Årets Elektronikföretag i Västsverige” med motiveringen; “Brinja löser ett stort problem i en konservativ bransch som snabbt kan öka personalsäkerheten i den olycksdrabbade byggbranschen”.

Under 2020 vann ni även Swedish Embedded Award i IoT kategorin, hur har utmärkelserna påverkat er?
– Det har betytt mycket för teamet, priser har alltid stor betydelse för Employee branding. Vi har gjort en otrolig resa från litet Göteborgs Start up till att leverera ute i Europa. ”Årets Elektronikföretag i Västsverige” är ett viktigt pris i en betydelsefull region för svensk industri. Ett intyg på att vi är på rätt väg som givit oss uppmärksamhet i elektronikbranschen.

Vad har hänt sedan ni fick priset?
– Vi har mer än dubblat vår personalstyrka och är inne i en intensiv fas med fokus på försäljning och att leta investeringskapital. Brinja befinner sig i ett skede där vi ökar produktionen och ständigt letar nya duktiga medarbetare.

Vad är på gång nu?
– VI har full fart framåt med produktion och onboarding av fler/nya projekt tillsammans med våra kunder Skanska, NCC och Peab. Vi har fått förtroendet att installera vårt system på några av Sveriges största byggprojekt tex. CityGate, Kineum och Hangar 5. Vi vill vara i framkant i branschen och letar efter spännande nya samarbeten och partners. 

Du är även engagerad i Göteborg ConTech?
– Ja, målet är att skapa ett Community och skapa en mötesplats för Tech-industrin och byggbranschen. Det är viktigt att nå ut med tekniska och digitala lösningar i en annars icke-digital bransch, som Byggbranschen.

Stort tack och lycka till framåt så ses vi på Elektronikmässan 29–30 September i Eriksbergshallen Göteborg!


Om Brinja
Brinja har byggt ett innovativt, uppkopplat system som möjliggör snabba och säkra evakueringar av byggarbetsplatser. Systemet utnyttjar sensorer som mäter och analyserar nivåer av damm, luftfuktighet, buller och andra arbetsmiljörisker i realtid. Brinjas system ger säkrare arbetsplatser, effektiviserar byggprocessen och minskar kostnaderna.  
Ta reda på mer om Brinja här: https://www.brinja.se/om-brinja

Elektronikindustri föreningen i Göteborg (EIG) är en lokal branschorganisation för tillverkare, utvecklare och leverantörer inom elektronik. Priserna “Årets Elektronikföretag i Västsverige” och “Årets unga Elektronikföretag i Västsverige” delas årligen ut av branschorganisationen. Läs mer på https://www.eig-gbg.se/

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!