Träffa teamets Head of Cluster- Sofie Dagnelid

Sofie Dagnelid

Träffa teamets Head of Cluster- Sofie Dagnelid

Sist men inte minst vill vi presentera allas vår spindel i nätet. En person som håller ihop teamet, motiverar oss och leder oss framåt i vått och torrt- vår Head of Cluster- Sofie Dagnelid!

Sofie, du har under många år arbetat med olika mässkoncept på Easyfairs. Vad tycker du är spännande med att leda just Advanced Engineering och Elektronikmässan?

Under mina 10 år på Easyfairs har jag nästan arbetat med hela vår portfölj av mässor vilket ger ett fantastiskt perspektiv. Advanced Engineering och Elektronikmässan är en mässkonstellation med otroliga synergier, det är spännande, nytänkande och framtidsorienterade branscher där det händer mycket. Det ger mig personligen nya idéer och ny kunskap vilket jag uppskattar otroligt mycket.

Gemensamt för alla våra koncept är närheten till affären och de möjligheter vi öppnar upp. Kontakten vi har med olika delar av branschen och att få samla dem. Det mest spännande är den kontakten och möjligheten att varje dag få arbeta med ett så engagerat team. 

Hur har arbetet påverkats utav den rådande pandemin? Ser du några möjligheter trots en krävande situation?

Under året har vi alla fått anpassa oss till en helt ny situation. Det finns inget facit och heller ingen tidsram som är fast vilket gör det svårnavigerat. Trots det, finns det många möjligheter. Fasta mönster och beteenden ritas om, man omprövar vad som är viktigt och nödvändigt.

Vi har fått väldigt tydlig feedback från de branscher där vi verkar att vi behövs, mässorna är efterlängtade och nödvändiga i företagens marknads och kommunikationsstrategi. Vi har verkligen tagit ett stort steg framåt i de digitala verktyg vi använder och hur de kan komplettera våra mötesplatser.   

För egen del har ett helt år av framskjutna event och digitala möten fått mig att verkligen förstå vad jag älskar med mitt jobb. Känslan fem minuter före öppning och en folkmassa som väntar i entrén. Att kunna se när nya relationer skapas och framtida affärer har sin start. Pulsen, människorna och att se allt man planerat för få liv är så givande.

På vilket sätt är mässbranschen fortfarande viktig för näringslivet? Vad säger branschen?
Mässbranschen är en motor för näringslivet. Inte bara sett till de affärer vi möjliggör i mötet mellan besökare och utställare, utan även alla kringtjänster som hotell, restauranger och turism. Mässbranschen har även en viktig funktion där vi möjliggör en kontaktyta och forum för inspiration, nätverkande och utbildning. En mässa samlar både nationell och internationell kompetens och investeringar vilket starkt bidrar till skapa och upprätthålla konkurrenskraftiga destinationer och branscher. Mässbranschen är och kommer fortsatt att vara en vital del för ett starkt näringsliv.

Vad skulle du vilja säga till alla dem som längtar efter att få gå på mässa igen?
Vi är många som längtar efter att ses igen, på riktigt. Att få ta del av alla de otippade och oväntade bra kontakter och inspiration som en mässa ger. Det vi kan göra tills dess är att redan nu planera för kommande event så att vi tillsammans kan sätta upp bästa möjliga mötesplats för branschen. Vi kommer att ses igen på mässgolvet och då med ett fokus utöver det vanliga.

Berätta 3 fun facts om dig själv!

Jag kan driva 230 meter mitt i fairway och fortfarande scora runt par, trotts alldeles för lite träning.

Idrott har alltid varit en stor del i mitt liv. Jag har spelat både bandy och hockey och älskade känslan av en perfekt passning. Nu är jag ledare i innebandyskolan för mina döttrar och blir lika lycklig varje gång man ser glädjen i idrotten och att i tidig ålder få inspirera till samarbete och lagkänsla.

Jag är helt tokig i grönkål. I sallader, gratänger, rostad i ugnen som tillbehör. Har ni tips och recept så tar jag tacksamt emot det för det är helt fantastiskt gott!

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!