Everdrone- Årets Elektronikföretag i Västsverige 2021

Everdrone AB

Årets Elektronikföretag i Västsverige 2021

EIG, Elektronikindustriföreningen i Göteborg meddelar härmed att Everdrone utnämnts till “Årets Elektronikföretag i Västsverige 2021”.

Priserna “Årets Elektronikföretag i Västsverige” och “Årets unga Elektronikföretag i Västsverige” delas årligen ut av branschorganisationen Elektronikföreningen i Göteborg. Tidigare vinnare inkluderar bland annat de innovativa bolagen ReVibe Energy och Brinja.

EIG:s motivation:
“Med en åldrande befolkning och ökat behov av innovation inom vården har Everdrone utvecklat en världsunik applikation baserat på drönarteknologi. Med ett helhetsfokus på teknik, regelverk, affär och slutanvändare har man bevisat att autonoma uppkopplade drönare har stor potential att förbättra akutsjukvården och bidra med samhällsnytta.
Vidare har bolaget med imponerande hastighet tagit sin tekniska lösning från idé, till prototyp, till skarp driftsättning och bevisat att något som framstod som science fiction för bara ett par år sedan är genomförbart i praktiken.”

OM Everdrone
Everdrone AB utvecklar teknik för autonoma drönare. Bolagets test- och utvecklingsanläggning är belägen på Säve Flygplats utanför Göteborg. Bolaget fokuserar på civila applikationer för kommersiella drönare, främst för användning inom sjukvård, räddning och samhällsnytta. Vidare bedriver man ett aktivt arbete med regelverksfrågor kopplat till drönare, speciellt som rör användningen av drönare i urbana miljöer.
Till dags datum har bolaget genomfört över 14 000 autonoma flygningar, och över 2,3 miljoner simulerade flygningar.

Läs mer på www.everdrone.com
https://www.youtube.com/watch?v=5P6pzy395ZQ&t=1s

OM Elektronikindustriföreningen i Göteborg
Elektronikindustriföreningen i Göteborg (EIG) är en lokal branschorganisation för tillverkare, utvecklare och leverantörer inom elektronik. Våra medlemsföretag utgör tillsammans ett brett nätverk och bildar en viktig mötesplats för samverkan, utbildning och affärer. Föreningen har till uppgift att företräda, hävda och utveckla elektronikindustrins intressen i Västsverige. Med fokus på små till medelstora elektronikföretag.

Besök: https://www.eig-gbg.se/

EIG logga

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!