2-3 april 2025

PRIORITET SERNEKE ARENA | Göteborg

Protech
Stratasys kompletterar produktutbudet med två nya 3D-skrivarna redo för utskrift i kolfiberförstärkta material. Dessa produkter utökar därmed applikationer inom additiv tillverkning på fabriksgolvet.
Kompositfärdiga 3D-skrivare till fabriksgolvet

Kompositfärdiga 3D-skrivare till fabriksgolvet

Stratasys tar additiv tillverkning till en ny nivå och släpper två kompositfärdiga 3D-skrivare, F190CR och F370CR. Båda systemen är kompatibla med kolfiberförstärkta material som ABS-CF10 och Nylon-CF10, samt upp till sex högpresterande termoplaster. Dessa material skapar ett bredare användningsområde för krävande tillverkningsapplikationer.

F190CR och F370CR är ett utmärkt val för verksamheter och industri som saknar förmågan att på ett tillförlitligt sätt skapa produktionsverktyg, jiggar och fixturer, och prototyper med kompositmaterial och andra material som möter industriell kvalité. De nya 3D-skrivarna levererar starka, styva och kemiskt resistenta utskrifter.

Applikationer:
✅ Jiggar och fixturer
✅ Gripdon
✅ Produktionsverktyg
✅ Funktionella prototyper
✅ Tillverkningsdelar i låg volym

Utskriftsmetoden i den nya produktserien består av den beprövade FDM-tekniken från Stratasys. Studier har påvisat en 100% tillförlitlighet i F123CR-serien, vilket slår den närmaste konkurrenten med 21%.

Jämfört med konkurrerande produkter erbjuder Stratasys nya 3D-skrivare större materialutbud, större byggvolym, bättre stödmaterial och lägre materialkostnader.

Med ett större, fullt uppvärmt, byggutrymme i både F190CR- och F370CR-skrivarna, kan tillverkare skriva ut högre delar än vad som är möjligt i konkurrenters 3D-skrivare.
60% starkare nylonmaterial

Stratasys har också släppt FDM Nylon-CF10, ett nytt kompositmaterial för 3D-skrivarna i F123-serien. Materialet är över 60% starkare och nästan tre gånger så styvt som basnylonmaterialet. Kolfibermaterialet är bara ett av många termoplastmaterial som finns tillgängliga för skrivarna i F123-serien. Med Stratasys stödmaterial får tillverkare möjlighet att skriva ut vilken geometri som helst utan begränsningar.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande