Nyheter & trender i fokus på årets största mässa för Elektronikbranschen

Elektronikmässan var äntligen tillbaka i Göteborg. När över 150 utställare och partners samt över 3000 fackbesökare samlades på Prioritet Serneke Arena skapades en atmosfär som andades trender och innovation i världsklass. Mötesplatsen möjliggjorde nätverkande, kunskapsutbyte och inspirationsinhämtande. Intresset var rekordstort när branschen äntligen samlades i Göteborg igen.

Ledande aktörer från elektronikindustrin presenterade ett brett utbud av branschens senaste nyheter och framtidens teknologier. Nyfikna besökare från hela Västsverige kunde inte undgå myllret i mässgångarna och glädjen över att återigen träffas.

– ”Besökarna på mässan hade stora möjligheter att hämta inspiration, nätverka, träffa nya leverantörer och hitta allt som behövdes för att ta verksamheten till nästa nivå. Det var verkligen roligt att kunna presentera ett sådant komplett utbud av leverantörer och produkter från alla hörn av branschen. Vi vill erbjuda våra besökare hela paletten för att de enkelt och tidseffektivt ska kunna hitta allt på samma ställe”, säger Helena Crivei, affärsområdesansvarig för Elektronikmässan.

Tydliga trender på mässgolvet var;

Made in Sweden
Bland det breda utbudet av utställare visar duktiga svenska aktörer hur högkvalitativ svensk produktion står stark i den internationella konkurrensen.

Kvinnliga förebilder i branschen
Tillsammans med Phoenix Contact gjorde Elektronikmässan en omfattande satsning för att uppmärksamma kvinnor inom elektronikbranschen. Helene Winberg från Frontside tog hem det prestigefulla priset.

Cyber Security
Lansering av handbok för framtagning av cybersäkra IoT-produkter tillsammans med Smartare Elektroniksystem. Dessutom tongivande talare inom ämnet.

Embedded Forum
I samarbete i Svensk Elektronik presenterades talare från företag som lanserat revolutionerande produkter samt delade med sig av insikter i hur man skapar mer miljövänlig elektronik i framtida konstruktioner.

Kompetensförsörjning
Stort engagemang kring framtidens kompetens med Teknikhögskolan, Halmstad Universitet, Chalmers och KTH. Dessutom spännande dialoger kring internationell samverkan och europeiska samarbeten.

Stockholm härnäst
Efter succélanseringen 2022, tillsammans med Svensk Elektronik, kommer Elektronikmässan tillbaka till Stockholm den 10-11 april 2024.

Dela inlägget:

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!