Pi-kamera med alternativa objektiv

Pi-kamera med alternativa objektiv

En 12 megapixel-kamera för kortdatorn Raspberry Pi – Finns nu att beställa hos Farnell. Du kan använda den som skrivbordskamera men den är främst avsedd för tillämpningar inom industri, jordbruk, robotik eller säkerhet. Den fungerar även bra i svag belysning med rätt objektiv.

Med lämplig programvara kan den användas för igenkänning av ansikten och nummerplåtar, eller kanske för att rapportera att en parkeringsplats är ledig. Kameran kostar drygt 40 brittiska pund och passar Raspberry Pi från Model B och framåt. Den har en upplösning på 12,3 miljoner bildpunkter och använder Sonys bildsensor IMX477. Färdig för beställning är också ett vidvinkelobjektiv med 6 mm fokallängd för dryga 20 pund och ett teleobjektiv på 16 mm för drygt 40 pund. Tillverkare är Raspberry Pi.

Källa 

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!