Mimbly AB- Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2021

Mimbly AB- Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2021

EIG, Elektronikindustriföreningen i Göteborg meddelar härmed att Mimbly utnämnts till
“Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2021”.
Priserna “Årets Elektronikföretag i Västsverige” och “Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige” delas årligen ut av branschorganisationen Elektronikföreningen i Göteborg. Tidigare vinnare inkluderar bland annat de innovativa bolagen ReVibe Energy och Brinja.

EIG:s motivation:
” Med hjälp av unik och innovativ teknik löser unga Göteborgsbolaget Mimbly viktiga och globala samhällsproblem som vi alla står inför. En produkt som renar och återanvänder vattnet i tvättmaskiner och därmed minskar miljöbelastningen genom att sänka vatten och energiförbrukning samt stoppa mikroplaster.

Det unga teamet har i nära samarbete, med pilotkunder som exempelvis allmännyttan i Göteborg, utvecklat en lösning som också kan användas i befintliga fastigheter. Dessutom har Mimbly förmågan att enkelt tillgängliggöra tekniken och även skapa stort intresse bland investerare.”

Mimbly AB
Mimbly arbetar med att ta fram hållbara tvättlösningar. Där Mimboxen är den första produkt som bolaget skapat. Det är en tilläggslösning till professionella tvättmaskiner som återvinner vatten, sparar energi och filtrerar bort mikroplast. Mimboxen kopplas på två professionella tvättmaskiner åt gången för att maximera besparingar och fungerar med alla tvättmaskiner oberoende av märke.

I dagsläget finns det Mimboxar installerade i Göteborg i gemensamma tvättstugor och med Facility Management-bolag. Och innan året är slut är målet att ha 50 system ute runt om i Sverige. Bolaget har fått in ca 35 miljoner kronor i finansiering och är idag med i EU’s Accelerator för start-ups EIC Accelerator.

Besök Mimblys hemsida här »

OM Elektronikindustriföreningen i Göteborg:

Elektronikindustriföreningen i Göteborg (EIG) är en lokal branschorganisation för tillverkare, utvecklare och leverantörer inom elektronik. Våra medlemsföretag utgör tillsammans ett brett nätverk och bildar en viktig mötesplats för samverkan, utbildning och affärer. Föreningen har till uppgift att företräda, hävda och utveckla elektronikindustrins intressen i Västsverige. Med fokus på små till medelstora elektronikföretag.

Besök EIG’s hemsida här »

EIG logga

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!