2-3 april 2025

PRIORITET SERNEKE ARENA | Göteborg

Pickering Interfaces AB, klara för Elektronikmässan 2023!

pickeling elektronikmässan elektronik test och mät

Varmt välkomna Pickering Interfaces som utställare på Elektronikmässan som går av stapeln 19–20 april 2023 på Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Vi fick det ärofyllda uppdraget att intervjua Bo Öhrwall och Therése Rosander, personerna bakom företaget. Lär känna Pickering Interfaces AB och få ett smakprov på vad de kommer presentera på mässan!

Berätta lite kort om ert företag och vad ni gör?
Vi erbjuder test och mätutrustning för att effektivisera och kvalitetssäkra funktioner av kritiska elektronikprodukter. Vi hjälper till i produktens alla faser i utveckling, framställning och slutligen produktion. Det innefattar en stor bredd av produkter och stödjer tester för till exempel bilar, flygplan, medicinsk utrustning, militärt eller andra samhällskritiska produkter.

Pickering ingår i globala Pickering group och har även andra partnerskap inom energi och kraftelektronik. Vi jobbar internationellt och kan vid tekniska projekt erbjuda specialkompetens från världens alla hörn.

Vad kommer ni att visa upp? /Vad kan besökaren förvänta sig vid ett besök hos er på mässan?
Vi kommer att ha fokus på nyheter ur Pickering Interfaces sortiment inom LXI och PXI, samt hur vi enkelt möjliggör kundspecifika kablage. Även nyheter inom att testa BMI/ BMU (battery management interface/ battery management unit)

Vi kommer dessutom visa upp våra starka samarbeten inom kraftelektronik-test dvs Emulering av nätet, cycling av batterier, strömförsörjning och last för både AC & DC
Vår monter kommer att vara internationell med kollegor från runt om i världen. Bland annat har vi bjudit in kollegor från huvudkontoret som kommer att demonstrera innovativa produktnyheter på plats.

Vad ser ni fram emot mest med mässan?
Vi vill träffa nya och befintliga kunder, det vill säga skapa nya kontakter och nätverka samt bygga vidare på redan existerande, starka kundrelationer. Göteborg är en stark region för oss och vi vill självklart finnas på plats för att diskutera nya utmanande projekt med människor i branschen.

”Vi ser detta som en chans att lära känna nya människor, nätverka, träffa befintliga kunder och självklart prata elektronik”, Säger Therése Rosander, Pickering Interfaces”

Vad tror ni att ert deltagande kommer innebära för er verksamhet/ vad är ert mål med ert deltagande?
Våra mål innefattar bland annat att expandera och bredda vår kundbas. Genom att vara mer synliga vill vi öka våra marknadsandelar. Vårt deltagande i mässan är en del av vår strategi att nå dessa mål. Vi vill också säkra och göra vår plats inom industrin starkare och självklar, vi vill finnas där de främsta inom elektronikbranschen finns.

Vi vill också hålla oss uppdaterade på vad våra konkurrenter och branschkollegor gör, finns det eventuellt nya trender eller innovationer som kan vara gynnsamma för oss att ta del av.

Vad gör er unika på marknaden?
Vi vill ha en human approach på teknikfrågor. Vi är intresserade av människan bakom företagen samt tekniken och vill delge med vår expertis och kompetens på ett öppet och pedagogiskt sätt, även om vi såklart gärna med fördel går in i tekniska diskussioner med kundens problem.

Vi har stort kundfokus och ser långsiktigt och värdefullt på alla våra kundrelationer. Vårt kundfokus speglas också i vår kommunikation, vi strävar efter att alltid ha snabb, genuin och transparant kommunikation med kunder och leverantörer. 

Eftersom vi ingår i ett stort globalt nätverk har vi möjlighet att hitta rätt problemlösning för kunden och vi jobbar väldigt öppet med våra kollegor och partners. Allt för att vinna tid och få access till den stora kunskapen som vi tillsammans besitter.

Vilka är era kunders primära utmaningar (och vad är er lösning på detta)?
Våra kunders utmaningar och behov varierar i storlek och utsträckning. Kunden behöver veta vilka alternativ (lösningar och leverantörer) som finns på marknaden. Vår styrka är att vi har stor kompetens och erfarenhet och dessutom tillgång till ett stort internationellt kontaktnät inom många områden. Tack vare det kan vi göra väldigt kundspecifika lösningar och har möjligheten att vara flexibla. Vi sätter in oss i kundernas problematik och tillsammans hittar vi en lösning som fungerar för kunden.

Just nu är Pickering Interfaces i en expansiv fas och söker testtekniker till deras säljteam. Har du intresse för teknik, gillar att utveckla nya lösningar, hjälpa kunder och dessutom har utbildning inom teknik eller elektronik? Då kan rollen vara för dig! Läs mer om tjänsten här.

Ännu en gång, varmt välkomna Pickering Interfaces till Elektronikmässan 2023!

Dela inlägget:

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!